IRISH SOFTCOATED WHEATEN TERRIER
  Kennel Villa Rosa

VÄLKOMMEN-WELCOME SHOP NEWS ABOUT US THE BREED PEDIGREES PHOTO ART CONTACT LINKS
FÄSTINGHALSBAND PROB WEB DESIGN THORNIT ID - märkning Colostrum Oljor/oils

 

 

ENGLISH

 

PROB

In English click to the left

 

 

 

För att läsa fler mail från kunder scrolla längst ner.


 


 

prob-schampoprob-olja

 

 

Produktinformation

Samarbetet med våra kunder har hjälpt oss att utveckla våra produkter till att bli en av marknadens bästa och effektivaste produkter.

I dag kan vi säga att det är ytterst sällan vi stöter på hästar eller hundar där PROB inte skulle fungera, över 90% får verkligen hjälp. Vad vi vet så har PROB använts även till katter, råttdjur, minigrisar, får mm. med lika bra resultat.

Det spelar ingen roll hur illa drabbad din häst eller hund är, de flesta djuren som redan blivit utdömda av veterinär till slakt eller avlivning har nästan alltid återhämtat sig.


Sommareksem, fukteksem och latenta besvär kan inte botas, men det kan enkelt och till en human kostnad, hållas under kontroll.
Hästen, hunden mm mår bra. De flesta hästarna klarar sig oftast helt utan eksemtäcke. Fungerar även till andra eksem, karledsproblem, mugg, svamp, benskabb, ohyra och t.o.m rävskabb. Hundarnas tassar läker vanligen på några dagar.
PROB - DEO ger dina djur även en tryghet, lungn, frid och fröid på sommarbetet och i skog och mark.
PROB har kommit för att stanna och bedöms av våra kunder som den enklaste, effektivaste och mest ekonomiska produkten som finns på marknaden. PROB är enkel att använda, ingen fet och kletig produkt. Om hunden hoppar upp på soffan efter behandlingen, behöver det inte innebära katastrof. Med PROB slipper hästarna även risken för brännskador i sommarhettan.
PROB är bra även för friska djur.
PROB är ett utmärkt allmänt schampo. Pälsen blir ren, blank och fin och lätt att kamma efter tvätten. PROB torkar inte ut varken hud eller päls. Enligt våra kunder blir pälskvalitén betydligt bättre. Vita hundar och hästar blir vita med en tvätt. Färgade och svarta hundar får en fin lyster i pälsen, lämpar sig utmärkt även för strävhåriga djur. Innehåller inga blekmedel.

PROB är en fräsch och behaglig produkt att använda.
PROB
oljan kan användas vid många problem. Sår läker på några dagar.
PROB produkterna är inga mediciner.
PROB är giftfria naturprodukter som kan användas t.o.m. till små barn.

Vad gäller människor ger PROB hjälp till ca 60%. Som Tex. mjölskorv, blöjveckseksem, psoriasis, seborre´, mjälleksem, spruckna nagelband, självsprickor på händer och fötter mm. Vi gör ingen marknadsföring till människor, men vi vet att det är många som använder PROB.

Av någon oförklarlig anledning svarar nästan alla pälsdjuren positivt, fler än 90% får hjälp,
PROB
kan användas av alla dina nära o kära.

 

PROB Oljan Innehåller: Örter, rötter, oljor, trätjära och alkohol.
PROB Schampon innehåller: Örter, rötter, oljor, trätjära och tensider.
PROB DEO - Häst innehåller: Eteriska oljor, örter, trätjära, emulgeringsmedel.
PROB DEO - Hund innehåller: Eteriska oljor, örter, trätjära, olivolja, emulgeringsmedel.
Örterna som finns i PROB produkterna är giftfria och innefattar följande örter:
Salvia, muskot, daggkåpa, johannesört, kamomill, brännässla, ringblomma, en.

PROB produkterna är mycket dryga

PROB produkterna är registrerade hos Kemikalieinspektionen

 

 


Bruksanvisning

Kliande djur mår dåligt både fysiskt och psykiskt. Det är tungt att leva med en ständig klåda. Följ noggrant den enkla behandlingsplanen.
Det mesta hänger verkligen på dig själv hur du lyckas. Bestäm dig redan när du börjar behandlingen, ta reda på hur dessa produkter fungerar. Du kommer att bli glatt överraskad.
PROB produkterna är enkla och lätta att använda och det bästa är att de fungerar snabbt och du slipper allt klet. PROB produkterna är inte mediciner.

1. Börja med att tvätta pälsen med PROB schampo, blöt pälsen och schamponera, Tvätta bort alla gamla hudavlagringar och eventuella rester av andra preparat, innan du börjar behandlingen. Då får du bättre och snabbare resultat. PROB – Schampon löser lätt upp gamla hud avlagringar och tar fram friskare hud. Djuret kan till en början bli mycket mjälligt, det kan lossna t.o.m. stora hud flagor som inte går att skölja bort, detta är ett gott tecken. När pälsen är torr tar du en borste och borstar bort allt. Kvar blir en kanon fin päls och du kommer att märka att ditt djur mår oftast mycket bättre reda direkt efter tvätten.
PROB Schampo är flytande, drygt, lätt att applicera i pälsen.
Låt löddret stå i pälsen upp till 20-30 minuter.Tvätta pälsen helst en gång i veckan men minst varannan vecka. Schampot har en behandlande effekt på hela kroppen.
PROB kan användas även mot ohyra.
Människor med hårbottensproblem kan ofta klara sig med bara PROB schampon.
PROB-Schampon har blivit mycket populär även hos många kennlar och stall till friska djur, djuren blir rena och fina med en tvätt, pälskvalitén blir fin, man kan se att djuren mår bra. PROB är snäll mot huden, torkar inte ut varken huden eller pälsen.

2. Använd PROB oljan då pälsen är torr. Oljan är vattentunn och lätt att applicera i botten av pälsen, tassar, svansrot, man mm. Behandla huden helst 2-3 dagar i rad både morgon och kväll, då får du ett snabbare resultat. Därefter fortsätter du en gång per dag, tills klådan släpper och djuret mår bra. Efter det varannan dag, det är möjligt att det kan räcka med behandling var tredje dag.
Lyssna på signalerna från djuret.
Om det är soligt och varmt kan du behandla lite oftare, vid mulet och kyligare väder lite glesare. Det är djuret som skall bestämma hur ofta behandlingen skall ske.


Om effekten sjunker, är det alltid dags för schamponering.

Om du använder eksemtäcke kan du försiktigt prova att ta bort det. Om klådan kommer tillbaka, fortsätt med täcke och prova på nytt att ta bort det om en vecka osv.
De flesta hästarna klarar sig helt utan eksemtäcke.
Du behöver inte vara rädd för sår, såren läker efter några dagar.

Vid mugg, rasp, svamp, skabb mm, behandla varje dag, gärna till en början två gånger per dag.
Tvätta helst en gång per vecka.
Vid benskabb, tvätta hästen med PROB schampon och behandla dom utsatta ställen med PROB olja, till en början varje dag tills skabben släpper.
Skabb är smittosamt, därför borde alla hästar i stallet behandlas samtidigt, även friska.
Oavsett att du får bort symptomen måste du fortsätta behandlingen upp till ett par veckor så alla äggen är kläckta och borta.
Skabben kan vara svår att få helt bort för att smittan ligger oftast även i stallet som kan vara svår att sanera.
Om du använder PROB schampot regelbundet kan du minska risken för ny skabb smitta, på köpet får djuret en fantastiskt fin päls och djuret mår bra.

Vid användning av PROB-Oljan, Undvik ögon och slemhinnor p.g.a. att oljan innehåller alkohol.
Vid rävskabb
tvätta djuret en gång per vecka.
Använd oljan där skabben är som värst, för att få snabba resultat.
Om du har skabb rävar i närheten kan du oftast undvika smittan med att schamponera ditt djur en gång i veckan i förebyggande syfte, för att minska smittorisken. Extra viktigt bland jakthundar, där hundarna oftast är svåra att skydda mot smittan.
Djur med rävskabb borde byta miljö var tionde dag. Kom ihåg att djuret är värddjuret för ohyran. Om du byter miljö, slipper du rundgång och blir snabbare av med eländet. Utan värd djuret dör skabben av sig själv på ca 10 dagar.
Produkterna innehåller inga gifter. De kan användas till det mesta i utvärtes bruk.

Vid sommareksem
får du det bästa resultatet om du börjar behandlingen innan problemen bryter ut, helst tidigt på våren. Oftast kan man stoppa eller drastiskt minska kliandet och djuret mår bra hela sommaren. Det är alltid lättare att undvika och underhålla ett problem, än att jobba bort sår, skorv och klåda. Om du börjar i tid är det sannolikt att du inte behöver plocka fram eksemtäcket. Djuret mår alltid bättre utan täcke, vinden kommer åt att rufsa i pälsen.
Om du börjar i tid, kommer djuret inte in i kliandets ovana.

När symptomen försvinner, får du inte glömma att du har ett eksemdjur.
Om du slarvar med behandlingen, kommer klådan tillbaka, då får du åter jobba hårt för att få bort eländet.
Pyssla hela tiden lite med djuren, då kommer du lättast undan och du har ett lugnt och frisk djur hela sommaren.

Eksemdjur bör tvättas relativt ofta.
Statistiskt ser vi att långt över 90% får fantastiskt fina resultat.

Statistiken får vi från dom stora stallen, där behandlingen sker systematiskt och där det finns 10 eller fler drabbade hästar i samma stall.
Eksem hästar som även tvättas en gång i veckan med PROB-Schampon är vanligen näst intill symptomfria hela sommaren.

Det är ytterst sällan dessa produkter förorsakat irritation.
Om du konstaterar ökad irritation slutar du behandlingen omgående och kontaktar din återförsäljare.
Du kan använda PROB produkter på allt levande som du har på din gård.

3. PROB-DEO - Häst till hästar. Späd ut med vatten 1:1, spraya 1 gång per dag med tex. blomsterspruta, PROB - Deo är effektiv och ger dina djur trygghet, lugn, frid och fröj på sommar betet och i skog och mark.
Undvik ögon och andningsvägar.

4. PROB –DEO Hund. Ger din hund tryghet, lugn, frid och fröjd i skog och mark Borsta mothårs och spraya in i pälsen varannan dag över ryggen och magen, Om du har en långhårig hund är det viktigt att du får sprayn så nära huden som möjligt, du kan koncentrera dig på två eller tre ställen på hunden.
Kroppstemperaturen aktiverar PROB effekten
kan ev. missfärga vita hundar en aning. Tvätta helst 1 gång i veckan men minst varannan vecka med PROB- Schampon för att hålla pälsen ren och undvika samlingar i pälsen.
PROB-Schampon ger samma effekt som PROB-DEO i ca 3-4 dagar, många kennlar säger att effekten kann hålla t.o.m. upp till en vecka, låter nästan lite osannolikt.

PROB-Produkterna innehåller inga gifter
Ingen risk för doping. Karenstid i tävlingssammanhang är 0 timmar.
Du kan lugnt experimentera dig fram, det finns ingenting som är skadligt i utvärtes bruk.
Kräver inga skyddshandskar, om du har problem med dina händer, blir du troligen av med det också.

 


Mail från kunder

 

5 June 2009

Subject: Fästingar

 

 Hej 
 Jag tänkte bada mina tikar med valpar i Prob Shampo för att ge dom lite skydd mot fästingarna. Men jag har gjort slut på det jag hade färdigblandat. Nu kommer jag inte ihåg hur mycket jag kan spä ut det med vatten. Vilken dosering är det? Visst kan jag väl bada valpar i det också?

 

Den den 5 juni 2009 15:35 skrev Kickie Norrby<kickie@villarosa.se>:
 Hej

 Visst kan du bada valpar i PROB.

 Skall du ha det mot fästingar så skall du inte späda ut det så mycket. Använd något annat schampo eller PROB utspätt 1:4 för att tvätta dom rena. Sedan kan du använda PROB schampot antingen utspätt 50/50 eller helt outspätt och låta det sitta i en stund (5-10 minuter) så det tränger in i huden ordenligt innan du sköljer. Det finns en sk. Hunddeo från PROB som är bra att ha i pälsen mellan baden för att hålla mygg o fästingar borta.

 

Hej

Ursäkta att jag inte svarat men det har varit fullt upp med alla valpar, valpbesökare, figurant jobb på MH osv.

Jag har hund deo också (köpt av dig) . Så jag sätter på det på tikarna. Kan jag sätta det också på de små

valparna (2 kullar mellan 4 och snart 6 veckor)? Ska dom ha lika stark dosering på shampot ? För fästingar har dom, trots att dom är så unga. Jag är livrädd att något
ska hända efter 2 Ehrlichia sjuka hundar varav en avlivad.

Hej
Ja du kan köra detsamma på valparna. Det är är helt ofarligt.
Kickie


 


Hej

 

Jag vet inte om du kommer ihåg mig. Vi pratades vid i våras. Jag ringde till dig och ville prata om "Softisar". Jag berättade att min Softis hade svåra hudproblem.

 

Du rekomenderade då Prob schampo. Jag ville bara berätta att det har gjort succe. Hade jag haft det för tio år sedan hade nog problemen inte varit så stora.

Tack för tipset.

 

Med vänliga hälsningar

 

Kristina Cronborn

 


 

 

Subject: Fukteksem


Hej. Jag får tacka för den fina produkt som hjälpt min schäfer, efter en vecka är han återställd. Fin i päls och glad och arbetsvillig. Har dessutom behandlat halvsystern 9 år med samma goda resultat.

VH Bengt-Ove Pettersson

 

 

Mer info
*************************************

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2005 Kennel Villa Rosa. Alla rättigheter reserverade

NYHETER-NEWS

 

Läs om Faxes äventyr

FAXE

********

Läs följetongen om 

HARRY & LISA

 

***********

VINNARE/WINNERS

 

 

ternicol-70gr-mindre

100% råmjölkspulver för magen och immunförsvaret

 

 

 

Stamtavlor/Pedigrees

Stamtavlor och bilder på många hundar

Pedigrees and lots of pictures of many dogs!

 

Om oss - About us

Den 9 februari 2008 var det 20 år sedan vår första wheatekull föddes läs lite statistik

9th 2008 February was it 20 years since our first Wheaten litter was born, read some statistics

I September 2006 var det 20 år sedan vår första Wheaten kom till oss... läs mer

In September 2006 it was 20 years since our first Wheaten came to us.. read more

More about us

Läs mer>>